©2017 by Kinderpraktijk Ollie. 

Waarom mindfulness?

Kinderpraktijk Ollie geeft mindfulnesstraining aan kinderen op de basisschool, en aan particuliere kinderen. 

 

Waarom mindfulnesstraining in het onderwijs?

Kinderen hebben met steeds meer prikkels te maken. Denk maar aan de grotere klassen en het digitale tijdperk. Dit maakt, dat kinderen makkelijker afgeleid zijn, en zich moeilijker op 1 taak kunnen focussen. Ook begint het handschrift plaats te maken voor het schrijven in blokletters, waarmee een manier voor kinderen wegvalt om een rustpunt te vinden. Mindfulness leert kinderen hoe ze hun aandacht kunnen sturen, waardoor ze zich beter kunnen concentreren, maar ook hoe ze midden in de drukte, maar ook voor spreekbeurten of toetsen zichzelf tot rust kunnen brengen. Tevens leert mindfulness kinderen compassie voor zichzelf en anderen te hebben, waardoor het zelfvertrouwen kan groeien, en de sfeer in de klas kan verbeteren. Scholen hebben de taak om de sociaal - emotionele ontwikkeling van kinderen te vergroten en dit is een prima manier daarvoor! 

 

Waarom mindfulnesstraining aan particuliere kinderen?

Kinderen komen vaak al met een vol hoofd uit school en kunnen dan moeilijk tot rust komen. Met een vol hoofd is het ook moeilijker om te luisteren en om huiswerk te maken. Veel kinderen spelen ook minder buiten en meer op iPads en tablets. Ze blijven dan continu online in hun hoofd. Naast een vol hoofd hebben kinderen ook vaak last van stress in hun lijf. Ook kinderen hebben vaak drukke agenda's. Ze moeten zo veel van zichzelf, van school en van de maatschappij. Dit alles maakt, dat ook zij last kunnen hebben van spanning, piekeren, zich angstig en/of somber voelen en slecht slapen. Mindfulness leert kinderen hoe ze uit hun hoofd kunnen komen, hoe ze zich kunnen ontspannen en rust in hun hoofd en lijf kunnen ervaren, waardoor ze ook beter kunnen slapen.

Weerbaardere kinderen

Datgene wat ons overkomt in het leven, kunnen we niet veranderen, maar wel hoe we ermee omgaan. Ook kinderen hebben met stress en druk te maken.

Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen programma om effectiever met stress en druk om te gaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat kinderen, die mindfulness toepassen, anders omgaan met stressvolle situaties en empathischer zijn. In conflictsituaties kunnen ze hun impulsen of driften beter beheersen, waardoor ze betere keuzes maken, namelijk: bewuste keuzes in rust. 

Testimonials from kids

1

2

3

 

"De sfeer in de klas is erg verbeterd, en het is een stuk gezelliger met elkaar geworden". (K., groep 8)

 

 

"Ik doe de oefeningen als ik heel boos ben, dan word ik rustig, en doe ik geen stomme dingen". (M., groep 6)

 

 

" Ik heb geleerd, dat waar ik ook ben, ik altijd de oefeningen kan doen om rust in mijn lichaam te vinden".(S., groep 6)

"Juffrouw, wij zijn altijd zo druk, en als u mindfulnesstraining geeft, dan worden wij daar rustig van." (A., groep 8)

"Wat ik van de mindfulnesstraining geleerd heb, is hoe ik goed kan slapen door oefeningen in bed te doen".  (R.., groep 6)

‚Äč